bestuur@mooierlelystad.nl

Bastion bewoners demonstreren bij stadhuis tegen overlast arbeidsmigranten

Home / nieuwsberichten

Bastion bewoners demonstreren bij stadhuis tegen overlast arbeidsmigranten

Vijftien bewoners van de wijk Bastion in Lelystad hebben dinsdagavond voor het stadhuis gedemonstreerd tegen overlast door arbeidsmigranten. Met protestborden in de hand spraken ze gemeenteraadsleden aan.

Al twee jaar hebben de bewoners te maken met geluidsoverlast. De arbeidsmigranten zouden in grote groepen wonen in te kleine gezinswoningen die illegaal zouden zijn verbouwd en uitgebreid met extra slaapkamers. Ook is er luide muziek, zijn er hard rijdende, toeterende auto’s en is er geschreeuw van dronken mannen. Henk de Vries, die al 35 jaar in Bastion woont, stoort zich aan de laksheid van de gemeente. “In 2021 ben ik begonnen met melden en daar is pas nu een reactie op gekomen. Iets meer snelheid had wel gemogen.”

‘Gaat nog even duren’
In een gesprek met bewoners gaf wethouder Dennis Grimbergen afgelopen donderdag aan dat hun woonsituatie hoogstwaarschijnlijk niet voor 2024 zal verbeteren. Wel zijn er al verschillende dwangsommen opgelegd. Grimbergen: “Soms duurt de doorlooptijd van een procedure al minimaal zes maanden. Dat is lastig, dat snappen wij ook. We moeten wel een aantal dingen formeel juridisch regelen voordat we een volgende stap kunnen zetten.”

De bewoners van Bastion hopen dat er toch snel verbetering komt. De Vries: “Als er een drugspand is, spijkeren ze het a la minute dicht. De kinderen willen graag een veilige buurt en daar hebben ze recht op. Daar moet de gemeente iets aan doen. Dus kom in actie gemeente.

Meld je aan bij onze partij en word Platform-lid van Mooi Lelystad!