bestuur@mooierlelystad.nl

Besluit over herinrichting Stationsgebied Lelystad

Home / nieuwsberichten

Besluit over herinrichting Stationsgebied Lelystad

Mooi Lelystad kan zich in grote lijnen vinden in de plannen voor het stationsgebied in Lelystad. Daarin staat onder andere dat er een nieuw langgerekt eilandbusstation komt, meer groen wordt toegevoegd en de Middenweg verlegd moet worden. Die weg komt dan dichterbij het spoor te liggen.

Coffeeshop
De plek van de huidige coffeeshop bij het station staat wel ter discussie. Het plan is nu om de coffeeshop iets dichter naar de stad toe verplaatsen, maar fractie Mooi Lelystad vindt dat geen goed idee. “Veel te zichtbaar.” Ook zien verschillende partijen de coffeeshop het liefste uit het stadshart verdwijnen. Daarom werd er een amendement door fractie Mooi Lelystad ingediend om de coffeeshop tijdelijk verplaatsen naar Balkon Noord (waar de tijdelijke markt heeft gestaan). Dan hoeft en de coffeeshop niet gesloten worden en op die plaats zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. Bovendien heeft het college dan voldoende tijd om een permanente locatie te zoeken die wel op volledige draagvlak kan rekenen. Dit Amendement haalde helaas geen meerderheid.

Vreemde besluitvorming
Er gebeurde toch iets vreemds tijdens de behandeling van dit dossier. De VVD en D66 stemde in met het voorstel van het college voor de DEFINITIEVE plaats, maar diende ook een motie in om te zoeken naar een ANDERE plaats voor de coffeeshop(?!)
Raar maar waar, want dat was nu precies de inhoud van het door hun afgewezen amendement van Mooi Lelystad! Vreemde move dus van deze partijen en het maakt met name de VVD een beetje stuurloos/richtingloos op dit punt.

Meld je aan bij onze partij en word Platform-lid van Mooi Lelystad!