bestuur@mooierlelystad.nl

Bestuurlijke vernieuwing blijft uit in Lelystad

Home / nieuwsberichten

Bestuurlijke vernieuwing blijft uit in Lelystad

Je kunt de structuur wel veranderen, maar daarmee is de cultuur nog niet veranderd.

Zo ook in bestuurlijk Lelystad. Zo presteerden D66, CU, GL en PvdA het om in de raadsvergadering van 19 december mondeling de vraag aan het college te stellen of Lelystad nog plek kan vrijmaken voor een aantal statushouders bovenop de taakstelling. Terwijl in het raadsakkoord is opgenomen dat we niet meer statushouders huisvesten dan de taakstelling. Alsof het raadsakkoord voor deze partijen geen waarde heeft.

Het college maakt het nog veel bonter. Zo ontweek wethouder Van Dijk antwoord te geven op onze vragen bij het voorstel over het voorbereidingskrediet vanwege de grondruil met de moskee. Het leek wel trekken aan een dood paard. Zo’n houding is onfatsoenlijk en deze wethouder toont daarmee geen respect naar de gemeenteraad..

Vorige maand hebben wij bij de begrotingsbehandeling al onze zorgen uitgesproken over het functioneren van dit college: “Oude wijn in nieuwe zakken.” Ook gaven we daarbij aan dat wat niet (h)erkent wordt ook niet zal veranderen. Gisterenavond werd dit nog eens overduidelijk. Bij monde van wethouder Van Dijk vond het college dat er bij de gebiedsontwikkeling Kofschip goed gehandeld was, terwijl er door het merendeel van de fracties niet malse kritiek geleverd werd op het gevoerde proces.

Het is MOOI LELYSTAD nogmaals duidelijk geworden dat de gewenste bestuurlijke vernieuwing bij dit college uitblijft.

Mogelijk is er een andersoortige motie (afkeuring/wantrouwen) nodig om de oude politieke mores te doorbreken. 

Meld je aan bij onze partij en word Platform-lid van Mooi Lelystad!