bestuur@mooierlelystad.nl

Buurthuis ‘Het Palet’ per direct dicht, pand niet veilig

Home / nieuwsberichten

Buurthuis ‘Het Palet’ per direct dicht, pand niet veilig

Buurthuis Het Palet aan de Voorhof in Lelystad is vanaf donderdag voor onbepaalde tijd dicht. Het pand is niet veilig. In het onderkomen worden allerlei activiteiten gehouden zoals darten, dammen, tafeltennis, sjoelen, bingo, zumba en aerobics.

Het Palet bestaat sinds 1976 en heeft honderden leden, vooral ouderen uit de buurt. Volgens voorzitter Jolanda Prins-Meering is het pand niet veilig vanwege verzakkingen. Zo is de vloer aan de voorzijde van het pand lager dan de rest van de oppervlakte. Ook is de afzuiginstallatie in de keuken naar beneden gezakt. Jolanda Prins-Meering: “Wij denken dat het dak nu ook aan het verzakken is. En dat heeft ons doen besluiten om het buurthuis voor veiligheid dicht te doen.”De gemeente Lelystad is eigenaar van het pand. Voorzitter Prins-Meering zegt de problemen te hebben gemeld bij de gemeente.

MOOI LELYSTAD zal komende dinsdag in de raadsvergadering mondelinge vragen gaan stellen aan het college van burgemeester en wethouders:

  1. Wanneer ontvangt Het Palet het bedrag dat vanuit de motiemarkt toegezegd is voor activiteiten gericht op eenzaamheidsbestrijding? (Verzoek koffie- en theeochtenden unaniem aangenomen op 15 februari 2022)
  2. Heroverweegt het college het besluit voor aanbouw van buurthuis Het Palet – met een aparte eigen ingang (dus geen MFA) – bij de nieuwbouw van de scholen (Wingerd en Regenboog), gelet op de erbarmelijke staat van het huidige oude noodgebouw van Het Palet waardoor uit veiligheidsoverwegingen dit door het bestuur op 21 september per direct gesloten is voor gebruik?
  3. Of is het college bereid om op zeer korte termijn te investeren in een nieuw duurzaam, energieneutraal pand voor Het Palet op de huidige locatie. Zo nee, waarom niet? Zo ja, wanneer?
  4. Wat biedt het college het bestuur van Het Palet aan om in de tussentijd de activiteiten van de 290 gezinnen door te kunnen laten gaan?

Meld je aan bij onze partij en word Platform-lid van Mooi Lelystad!