bestuur@mooierlelystad.nl

College van B&W Lelystad moet op zoek naar nieuwe plek met naam ‘Nelson Mandela’

Home / nieuwsberichten

College van B&W Lelystad moet op zoek naar nieuwe plek met naam ‘Nelson Mandela’

Lelystad moet een nieuwe plek vinden met de naam van ‘Nelson Mandel’. Dat vindt Marianne van de Watering van MOOI LELYSTAD. Die partij diende hierover een motie tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond. Andere partijen zijn het met het voorstel eens.

De wens voor een Nelson Mandelapark in Lelystad bestaat al langer. Acht jaar geleden werd daarom al een motie aangenomen. Het park zou tijdelijk komen op de plek waar de Waaggarage stond. Vrijwilligers van stichting ’t Lapp zouden het park beheren, maar volgens de stichting kwam de gemeente afspraken niet na. Sindsdien is er weinig met de plannen gebeurd.

“Bij de Waagpassage is er een tijdelijk iets geweest. Een park is daar nu niet meer aan de orde, al jaren niet meer”, zegt raadslid Van de Watering. “Er is geen aandacht meer aan gegeven, maar bij mij is het altijd op het netvlies gebleven. Ik dacht, we hebben een nieuwe periode, we gaan het eens onder de aandacht brengen zodat we volgend jaar wel een Nelson Mandelapark of -plein hebben in Lelystad.”

Mandela belangrijk
Volgens Van de Watering is het ook na al die jaren nog steeds belangrijk om een park met deze naam te realiseren. “De man is behoorlijk bekend, heeft goed werk gedaan en hij verdient dat. In meerdere plaatsten is zo’n plein of straat en Lelystad verdient dat ook.” Het hoeft volgens haar niet per se een park te zijn, het mag ook een plein zijn. “In ieder geval op een prominente plek, waar het goed in het zicht is.”

Plek zoeken kost tijd
Het liefst wilde Van de Watering dat op 18 juli aanstaande, Nelson Mandeladag, de officiële opening van het nieuwe park feestelijk zou plaatsvinden. Maar volgens de gemeente is dat niet haalbaar en is er meer tijd nodig om een geschikte plek te vinden. Daarom heeft de gemeente nu tot 1 augustus de tijd om een locatie te vinden.

Meld je aan bij onze partij en word Platform-lid van Mooi Lelystad!