bestuur@mooierlelystad.nl

CPO ‘Knarrenhof’ strijdt voor rechtmatige plek Kofschip 15 te midden van grondruil met Moskee El Imaan Moskee

Home / nieuwsberichten

CPO ‘Knarrenhof’ strijdt voor rechtmatige plek Kofschip 15 te midden van grondruil met Moskee El Imaan Moskee

In een recente ontwikkeling wil Knarrenhof en de focus leggen op de onlosmakelijke verbondenheid van hun project met de lopende grondruilkwestie van de Moskee en benadrukken ze de noodzaak van een eerlijke beoordeling van de feiten.

Er zijn verwachtingen gewekt dat de ‘Kofschip’-locatie wordt toegewezen aan CPO Knarrenhof voor de bouw van maximaal 29 woningen, met duidelijke plannen die al twee raadsperiodes teruggaan. Het CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) heeft gedurende deze periode constructieve gesprekken gevoerd met de gemeente en werkt aan de realisering en bouw van het CPO ‘Knarrenhof’.

Bij verplaatsing van het CPO Knarrenhof naar deze plek zou het aantal woningen moeten worden verminderd tot 20, vanwege veiligheidseisen met betrekking tot het spoor en de aanwezige moskee, die gaat beschikken over ruime parkeergelegenheid van 3000 vierkante meter.

Het CPO Knarrenhof heeft duidelijk aangegeven dat het bouwen van slechts 20 woningen niet rendabel zou zijn, wat mogelijk zal resulteren in het niet doorgaan van het project. Het trieste vooruitzicht is dan een afwezigheid van CPO Knarrenhof maar wel de aanwezigheid van een Moskee met voldoende parkeerruimte voor uitbreiding.

Het lopende onderzoek naar veiligheidseisen met betrekking tot het spoor zal naar verwachting in januari de resultaten opleveren. Om als gemeenteraad weloverwogen beslissingen te kunnen nemen voor zowel de CPO’s als de grondruil met de Moskee, blijft het van vitaal belang om alle beschikbare en in januari toegezegde informatie van wethouder van Dijk te verzamelen. Een maand uitstel lijkt redelijk om deze gegevens grondig te evalueren en een beslissing te nemen die recht doet aan alle betrokken partijen.

De initiatiefnemers van het Knarrenhof benadrukken hun langdurige betrokkenheid en inzet gedurende twee raadsperiodes voor de realisering en bouw van de CPO’s. Ze roepen op tot een eerlijke en objectieve beoordeling van de feiten, waarbij recht wordt gedaan aan alle partijen.

Namens de fractie Mooi Lelystad
Wout Jansen

Meld je aan bij onze partij en word Platform-lid van Mooi Lelystad!