bestuur@mooierlelystad.nl

Lelystad moet in eerste helft 2024 onderdak regelen voor 105 statushouders

Home / nieuwsberichten

Lelystad moet in eerste helft 2024 onderdak regelen voor 105 statushouders

Lelystad staat voor de uitdaging om in de eerste helft van dit jaar onderdak te bieden aan 105 statushouders, volgens de richtlijnen vanuit Den Haag. Hoewel de stad het afgelopen jaar al 92 statushouders een thuis heeft geboden, blijkt dit aantal achter te lopen op de door de overheid vastgestelde doelstelling.

Worsteling
De kwestie waar ‘MOOI LELYSTAD‘ mee worstelt, is voornamelijk het dwingende karakter van het woord ‘MOET‘, dat door de rijksoverheid iedere keer weer wordt gebruikt. Het is van cruciaal belang om niet alleen onderdak te verschaffen aan statushouders, maar ook om te voorzien in sociale woningen voor jonge starters. Velen van hen zijn gedwongen om nog jarenlang bij hun ouders te wonen, ondanks hun langdurige inschrijving bij de woningbouwcoöperatie in de hoop een eigen woning te bemachtigen.

Lelystad doet al veel
Hoewel Lelystad al woningen beschikbaar heeft gesteld voor zowel statushouders als Oekraïense vluchtelingen, wordt de druk op de woningmarkt voor lokale jongeren steeds zwaarder. Bovendien wordt er gekeken naar de mogelijkheid van woningbouw voor arbeidsimmigranten nabij de A6, een initiatief waar menig andere gemeente in Nederland een voorbeeld aan kan nemen.

Meld je aan bij onze partij en word Platform-lid van Mooi Lelystad!