bestuur@mooierlelystad.nl

Uitbreiding Stortcapaciteit Afvalzorg: ‘Een Zorgelijke Ontwikkeling’

Home / nieuwsberichten

Uitbreiding Stortcapaciteit Afvalzorg: ‘Een Zorgelijke Ontwikkeling’

Op de commissievergadering van afgelopen dinsdag, 1 december 2023, stond een belangrijk agendapunt: de mogelijke uitbreiding van de stortcapaciteit van NV Afvalzorg in Lelystad aan de Zeeasterweg.

NV Afvalzorg, verantwoordelijk voor de afvalverwerking in Lelystad, overweegt de stortcapaciteit te vergroten om aan de behoeften van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) te voldoen. De MRA, een samenwerkingsverband van 30 gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland, en de lokale vervoerder van Amsterdam, heeft plannen om de stort-locatie in Lelystad te benutten.

Echter, niet iedereen is het eens met deze voorgenomen uitbreiding, met name MOOI LELYSTAD. Daarom hebben wij met andere partijen mede een motie indienen.

Wat is ons bezwaar?
Terugkijkend op de vorige raadsperiode (2018-2022) herinneren we ons een werkbezoek van de gemeenteraad aan de Zeeasterweg. Toen al werd gesproken over de mogelijkheid van uitbreiding van de stortcapaciteit. Belangrijke kwesties kwamen toen ter sprake, waaronder de potentiële overlast voor nabijgelegen woonwijken. Aspecten als stankoverlast, extra vrachtwagenbewegingen door de stad en geluidsoverlast waren onderwerp van discussie.

Meld je aan bij onze partij en word Platform-lid van Mooi Lelystad!